eerste-schooldag

5 tips voor een geslaagde eerste schooldag van je kind

De zomervakantie is zo goed als halfweg. Nog maar één maand te gaan en het nieuwe schooljaar van september 2018 staat weer voor de deur! Als jouw kind voor de eerste keer naar de basisschool gaat, zal de eerste schooldag best wel spannend zijn. Je kind gaat leren schrijven, leren rekenen, leren lezen en zoveel meer. De kleutertijd is nu definitief een afgesloten hoofdstuk… maar de start van een nieuwe schoolcarrière, hoe zorg je ervoor dat dit vlekkeloos gebeurt? Wij geven je graag 5 tips voor een geslaagde eerste schooldag in de lagere school!

1.  Ga samen schoolspullen kopen

Niets zo vervelend als thuiskomen met alle gekochte schoolspullen zonder dat je kind ze leuk vindt. Stel daarom je kind (en jezelf) gerust door haar/hem mee te nemen naar de winkel om samen schoolspullen te gaan kopen. Op deze manier kunnen jullie samen kiezen wat er prettig is voor die allereerste dag op de basisschool. Hou er bijvoorbeeld rekening mee dat je een grotere boekentas zal moeten kopen. Bij het kopen van een goede boekentas zijn vooral de grootte, het gewicht, de sluiting, de mobiliteit en het materiaal belangrijk om op te letten. In onze winkel vind je boekentassen van merken zoals Dakine, BestWay, TakeItEasy, Satch en Affenzahn. Met wieltjes of zonder wieltjes, voor ieder kind wat wils!

Daarnaast zul je ook een praktische eerste schrijfpen moeten kopen voor je kind. Leren schrijven gaat namelijk niet altijd van een leien dakje! Om het schrijven te vergemakkelijken, hebben we daarom deze speciale Pelikan-pen in de aanbieding (€ 14,99) die rekening houdt met de grip van je kind. Zowel voor linkshandigen als rechtshandigen bij ons verkrijgbaar!

pen-pelikan

2.  Zorg dat je kind een brooddoos en een drankje bij zich heeft

Een eerste schooldag kan soms heel vermoeiend zijn. De verschillende emoties, de nieuwe omgeving, de andere klas… er zijn veel nieuwe prikkels op korte tijd! Zorg er daarom voor dat je kind ’s middags weer tegen een stootje kan met een goed gevulde lunchbox. Hou er rekening mee dat sommige scholen geen aluminiumfolie, geen plastic, geen kartonnen brikjes of folie accepteren. Bij Mariën-Bouwens kan je daarom allerlei kleurrijke broodtrommels en drinkbussen vinden! Plezier en energie gegarandeerd tijdens de middag voor je kind.

brooddoos

3.  Bereid je op alles voor: maak een turnzak de eerste schooldag

Je kind voorbereiden om terug naar school te gaan, houdt meer in dan je denkt. Wie denkt dat de eerste schooldag enkel een pure informatieve dag is, heeft het mis. Wie weet heeft hij/zij al een eerste turnles voor de boeg. Een praktische turnzak met t-shirt, sportshort en sportschoentjes komen dan goed van pas. Zo kan je kind zich ongestoord uitleven tijdens de turnlessen met haar/zijn nieuwe klasgenoten! Toch geen turnzak nodig de eerste schooldag? Het kan nooit kwaad om deze al vooraf mee te geven met je kind naar school. Verschillende soorten turnzakken met bekende tekenfilmfiguren of andere bekende merken zijn bij ons te verkrijgen.

turnzak

4.  Geef leuk speelgoed mee voor op de speelplaats

Een nieuwe schoolomgeving is soms wennen voor je kind. Van de kleuterschool naar de basisschool gaan, is een hele stap. Net zoals vele andere kinderen, zal jouw kind ook nieuwe vrienden en vriendinnen moeten maken. Een hele uitdaging voor sommigen! Maak het ze daarom makkelijker door al een ijsbreker mee te geven. Laat je kind haar/zijn favoriete knuffel meenemen. Hier kan zij/hij over vertellen tegen andere kinderen. Of geef een springtouw, kaartspel of knikkers mee, zo kan hij/zij sneller met andere kinderen spelen. Ontdek het ideale spelletje voor op de speelplaats bij ons in de winkel en wie weet kan jouw kind binnenkort al dit ‘Best Friends’-armbandje (€ 8,99) aan een vriendje of vriendinnetje geven!

5.  Zorg dat alle boeken na de eerste schooldag gekaft zijn

En… wat hoeven de ouders te doen als de schooldag erop zit? Juist ja, boeken kaften! Niet de beste avondactiviteit, maar eenmaal dit achter de rug is, kunnen jij en je kind een heel schooljaar op beide oren slapen. Wil je weten hoe je snel en efficiënt boeken kan kaften? Bekijk dan zeker dit handig filmpje: in 4 minuten heb je je eerste gekafte boek al achter de rug! Geen kaftpapier bij de hand? Rep je dan naar Mariën-Bouwens, wij hebben kaftpapier in alle kleuren.

6.  Meer inspiratie nodig voor de eerste schooldag?

Mariën-Bouwens staat altijd paraat met gespecialiseerd advies over schoolspullen, ook op de eerste schooldag! Ontdek onze boekentassen, pennenzakken, schrijfgerief en bereid je helemaal voor op september. Neem contact met ons op voor meer informatie of volg ons op onze Facebookpagina.

Ander nieuws

Hedendaags handletteren workshop
affiche-workshop-acrylverf-pouring