Musthaves studeren examen

Examens? Deze 7 ‘musthaves’ moet elke blokkende student hebben!

Ken je het? De blokperiode waar iedere student met de handen in het haar zit? Wel, we zitten er middenin. Studenten van het hoger onderwijs zijn massaal achter hun boeken gekropen om die onheilspellende examens van juni te doorstaan. Herkenbaar? Samen met jou als student checken we graag even of jij alle tools bij de hand hebt om er helemaal in te vliegen. Goed begonnen is namelijk half gewonnen, toch? Speciaal voor jou hebben we 7 ‘musthaves’ uitgepikt die elke blokkende student bij de hand moet hebben tijdens het studeren. Met andere woorden: jouw ‘lucky 7’ om die examens helemaal te knallen!

soho-rossler-ladenboxen

1. Organiseer je bureau met stijlvolle ladenboxen

Een georganiseerd bureau is essentieel als je gestructureerd aan je studiemethode wilt beginnen. Je opgeruimde studeerplek geeft je vanaf het begin rust in je hoofd. Sorteer je vakken één voor één in deze elegante ladenboxen van het Duitse merk Soho Rossler. Op deze manier steekt alles netjes bijeen en hoef je enkel nog maar je lade open te trekken om de juiste informatie te vinden. Kom bij ons langs, kies je lievelingskleur en gaan met die banaan!

2. Schrijf in speelse Atoma-schriften

Een Atoma-schrift is onmisbaar voor elke gedrilde samenvattende student. De ontelbare kleurtjes en de stevigheid van het papier, zorgen ervoor dat het schrijfgemak gegarandeerd wordt. Kies het kleurtje van je Atoma-schrift, vat je cursus hierin samen en studeren maar! We garanderen je dat schriftelijke samenvattingen je beter helpen om de leerstof vast te houden. Passeer eens in de winkel en ontdek Atoma-schriften in alle formaten en kleuren.

3. Een ‘touch of glamour’ met glitterpennen

Ben je die saaie blauwe of zwarte balpennen helemaal beu? Ga voor iets glamoureus en duid kernwoorden en -zinnen eens aan met een glitterpen van Gelly Roll. Gedaan met saaie samenvattingen of cursussen! Vind ze bij ons vanaf €6,50 voor een doosje van 3 pennen. Enerzijds moet je ervoor zorgen dat het geen kleurboek wordt, anderzijds… Don’t be afraid to sparkle!

stabilo-markeerstiften

4. “Markeren, markeren, wie z’n best doet, zal het leren…”

Zijn die glitterpennen niets voor jou en wil je het liever ‘old school’ houden? Dan mag een set markeerstiften niet ontbreken in de gereedschapskist van elke blokkende student. Toch moet je het markeren beperken tot een essentieel deel van de cursus. Lees eerst aandachtig een groter geheel zonder iets aan te duiden. Gebruik dan een soort kleurensysteem waar je bijvoorbeeld fluogeel houdt voor kernwoorden, fluoroos voor titels, fluogroen voor tussentitels… Eerst lezen en dan markeren is de boodschap! De vrolijke markeerstiften van Stabilo Boss zijn bij ons verkrijgbaar.

post-its

5. Plak ze strategisch…de post-its!

Als er iets helpt bij de planning en organisatie van je studiemethode, zijn het wel post-its! Post-its zijn superhandig voor wanneer je je cursus wilt structureren. Als je het goed doet, helpen ze je om tijd te besparen. Heb je een openboekexamen? De tijd die je hebt voor zo’n openboekexamen is meestal korter dan je denkt. Verlies daarom minder tijd met het opzoeken van belangrijke informatie. Probeer eens om post-its waarmee je hoofdstukken aanduidt, rechts van de pagina te hangen en post-its voor belangrijke delen hang je boven de pagina. Zo behoud je het overzicht!

6. Ontdek jouw ideale examenpen

Niets zo vervelend als een lege vulling of een vulpen waar je zelf tijdens de examens helemaal mee volhangt. Als je linkshandig bent, is het daarnaast ook niet eenvoudig om een comfortabele pen te vinden waar je gedurende lange tijd mee kan schrijven. De Stabilo EASYoriginal is ontworpen om al deze kwaaltjes te doorstaan. Een gebruiksvriendelijke pen waar je eindeloos mee verder kan schrijven. Zowel voor rechtshandigen als voor linkshandigen bij ons te verkrijgen!

creatief-kleuren-deltas

7. Relax en kleur de stress weg

Elke hardwerkende student heeft uiteraard recht op ontspanning. Probeer niet te ontspannen door TV te kijken of op je tablet te tikken, maar zoek je innerlijke rust op (juist ja, helemaal zen). Ga naar buiten, sport, luister muziek of… kleur eens in een kleurboek! Na al dat markeren en aanduiden, heb je als student misschien wel eens écht zin om je helemaal uit te leven. Geen kinderkleurboek uiteraard, wij hebben iets beter voor jou. De ‘Deltas Creatief kleuren voor volwassenen’ heb je bij ons al aan €10,95. Het boek bevat gedetailleerde patronen voor urenlang kleurplezier! Vraag ernaar in onze winkel.

Schoolmateriaal nodig?

Mariën-Bouwens staat altijd paraat met het beste advies voor alle leerlingen en studenten. Ontdek onze schoolspullen en -merken en stoom je klaar voor de examens of voor het nieuwe schooljaar! Neem contact met ons op voor meer informatie of volg ons op onze Facebookpagina.

Ander nieuws

Rugzak