Advies voor de aankoop van skischoenen

,

Het aanbod in skischoenen is enorm en daarom is een goede begeleiding belangrijk. Niet alleen een grote keuze is belangrijk , maar je moet kunnen vertrouwen op iemand met ervaring die zijn skischoencollectie door en door kent  en naar jou luistert . Een goede opmeting van je voeten is de basis voor een juiste keuze .

Hoe gaan wij te werk in onze winkel :

Iedere klant wordt persoonlijk door onze vaste en  goed  opgeleide  mensen  begeleid.  Eerst nemen we een nauwkeurige voetafdruk met de  podoscoop.  Hierop  krijgen  we  door  een warmteafdruk een duidelijk beeld van zowel de lengte, de breedte en de ondersteuning van uw voet. Indien we bij deze afdruk een tekort aan ondersteuning opmerken, kunnen we overgaan tot het uitwerken van op maat gemaakte zolen die u de nodige ondersteuning en stabiliteit zullen geven tijdens het skiën. Een voet die niet stabiel staat, gaat niet enkel pijn aan de onderkant van de voet veroorzaken, maar kan door laterale beweging in de schoen ook pijn of ontsteking van de enkels en het scheenbeen teweegbrengen.

OPMETEN VAN UW VOET

Wij overlopen samen met u enkele belangrijke punten  zoals  uw  skiniveau,  sportiviteit  en uiteraard  uw  stijl  (piste-freeride-touring) ook met eventuele problemen met uw oude schoenen houden we rekening. Samen met de info van uw voetvorm op de podoscoop (breed- smal-hoogdoorgezakt) gaan we u een aantal aangepaste modellen laten passen. Wij hebben een zeer ruim assortiment aan schoenen met een degelijke opbouw. Onze opbouw zit niet enkel  in  sportiviteit,  ook  flex,  leestbreedte, buitenschaal en type binnenschoen zijn zeer verschillend. Merken maken soms in dezelfde modellen  verschillende  breedtes,  wij  maken daar gretig gebruik van!

Na het passen en vergelijken van een reeks door  ons  aanbevolen  modellen  komen we  dan  uiteindelijk  tot  uw  keuze.  Indien  u geen  SIDAS-zolen  nodig  heeft,  gaan  we  de binnenschoenen aanpassen. Wij werken enkel met thermisch vervormbare binnenschoenen, die we na opwarming afkoelen rond uw voet, waardoor  ze  de  juiste  vorm  aannemen.  Dit duurt  even,  maar  tijdens  het  afkoelen,  kan u  genieten  van  een  drankje  in  onze  après- skibar.  Indien  nodig  kunnen  wij  ook  de buitenschaal  van  uw  skischoen  vervormen en  zo  aanpassen  aan  eventuele  drukpunten op uw voet, of werken met SIDAS CUSTOM

SHELLS  en  SIDAS  THERMOLINERS,  met andere woorden lege buitenschalen en 360° vervormbare binnenschoenen. We werken ook met de nieuwe PU Classic Comfort-liner, een te injecteren binnenschoen, voor een perfecte pasvorm  en  optimaal  comfort.  Dit  zal  altijd beslist worden in overleg met één van onze verkopers.  Indien  we  zolen  moeten  maken, gebeurt dit eerst en komt u later terug voor de verdere aanpassingen

ZOLEN OP MAAT Deze zolen worden bij ons gemaakt op een SIDAS CUSTOM FIT-STATION. Hier  gaan  we  uw  voetbed  printen  met  een VACUUM-TECHNOLOGIE.  Daarna  wordt een zool gesmolten in de print. Deze zolen geven 100% ondersteuning en extra demping. Hierdoor komen uw voeten niet alleen meer tot rust, door hun stabiliteit is er ook geen sprake meer van wrijving en dus van pijnlijke ontstekingspunten  op  onder  andere  enkels en scheenbeen. Ook de overbrenging is veel directer. Binnenschoenen hebben altijd losse zolen, die we kunnen vervangen door custom zolen. Wij kunnen dus ook zolen maken voor uw bestaande skischoenen.