Resultaat Kindercursus

Creatieve kinderworkshop resulteert in prachtige kunstwerken

Als ouder is het niet altijd even gemakkelijk om een goede planning te maken voor je kinderen tijdens de verlofperiode. Knutselen is een leuke bezigheid, maar waar moet je de ideeën blijven halen? Op woensdag 6 maart, de woensdag van de krokusvakantie, konden ouders hun oogappel met een gerust hart bij ons achterlaten. Tijdens een creatieve workshop werd de artistieke kant van de jonge deelnemers gestimuleerd. Hun eigen kwaliteiten, af en toe wat bijgestuurd door een professionele lesgeefster, resulteerden in prachtige resultaten.

1: De kinderen arriveren, de nieuwsgierigheid stijgt

Omstreeks 13u was het zover: een groep enthousiaste kinderen werd door hun mama of papa voor onze deur afgezet, uitkijkend naar een leuke en creatieve namiddag. Ook voor sommige ouders was het een namiddag om naar uit te kijken, zo zonder kinderen. De kinderen namen plaats, kregen hun materiaal en de pret kon beginnen.

Deelnemers kindercursus

2: Verhalen worden gecreëerd met sierlijke letters

Letters, spreuken, posters, kaartjes en tekeningen, lerares Willeke toonde allerlei voorbeelden van handlettering. “Dit kan ik zelf toch niet?”, dachten sommige deelnemers misschien. Stap voor stap werd alles uitgelegd en de eerste sierletters verschenen. “Enjoy” en “Hoera”, maar ook volledige quotes zoals “Met de zon in je hart straal je altijd” waren het resultaat.

Deelneemster kindercursus

3: Een tekening of achtergrond als finishing touch

De volgende stap was om hier een mooie achtergrond of tekening bij te voorzien. Ook hier kende de creativiteit van de kinderen geen grenzen: onder meer glinsterende sterren, kleurrijke ballonnen, fiere flamingo’s en schattige teckels werden tevoorschijn getoverd. Sommige lieten zich gaan op papier, andere versierden een papieren tas. Iedereen deed zijn of haar ding, maar elk resultaat mocht gezien worden!

Enkele dieren

Een nieuwe cursus tijdens de paasvakantie

De paasvakantie duurt dubbel zo lang als de krokusvakantie, dus moet jij als ouder dubbel zoveel activiteiten en dubbel zoveel opvang voorzien voor je kind. Wij helpen je graag opnieuw door op woensdag 17 april weer een creatieve workshop voor kinderen te organiseren. Ziet jouw kind dat volledig zitten, schrijf hem of haar dan snel in via info@marien-bouwens.be.

Naast workshops voor kinderen, organiseren wij ook regelmatig cursussen voor volwassenen. Om zeker geen evenement te missen, volg je ons best op Facebook of kan je regelmatig een kijkje nemen op onze kunstwebsite. Wil jij thuis zelf aan de slag met handletteren of een andere kunstvorm, spring dan eens binnen, neem contact met ons op voor al je vragen of doe wat inspiratie op.

Ander nieuws

Hedendaags handletteren workshop
affiche-workshop-acrylverf-pouring