Een nieuwe boekentas nodig?

Rugzak

Tijdens het schooljaar zijn veel ouders al op zoek gegaan naar schooltassen voor hun kinderen. En die boekentas moet niet alleen mooi zijn … Boekentassen moeten tegenwoordig aan verschillende eisen voldoen: kwalitatief, oerdegelijk, tijdloos of modieus, ergonomisch, ruim genoeg, met verschillende maten en verschillende vakken, en mooi genoeg. Degenen die rugzakken kiezen, willen ook sterke verstelbare gewatteerde schouderbanden aan de bovenkant om het draagcomfort op de rug te vergroten. Bij het kiezen van een boekentas moet u immers rekening houden met het beste draagcomfort en de beste esthetiek. Het vinden van de beste mix tussen schoonheid en gezond verstand.

De markt voor schooltassen ontwikkelt zich volgens verschillende parameters. Verrassend genoeg is onze vraag naar rugzakken de afgelopen jaren gegroeid. Logischerwijs sporten mensen voor school, werk of vrije tijd. Op deze manier wordt de rugzak de perfecte metgezel. Want of het nu een rugzak met twee schouderbanden is of een rugzak met één schouderriem, de rugzak kan ervoor zorgen dat je vrij bent om andere dingen te doen.

Tips en trucs

Onthoud dat een goede schooltas slechts 10% van het gewicht van het kind mag uitmaken om de druk op het lichaam zo veel mogelijk te verminderen. Door te kiezen voor een voldoende grote en stevige boekentas (met verschillende compartimenten), kun je het gewicht in de boekentas volledig verdelen en ervoor zorgen dat het zwaartepunt van de boekentas samenvalt met het zwaartepunt van je lichaam. Vraag het kind om de zwaarste dingen op de achterkant van de schooltas te plaatsen, dicht bij de rug, om een betere houding te krijgen.

Voor kleuters

Grote vriend KrabFabian Kikker

Jonge kinderen die net met school zijn begonnen, hebben natuurlijk andere schooltassen nodig dan oudere kinderen. Voor kleuters kan het een kleine, compacte, gemakkelijk te dragen tas zijn, die ze zelf kunnen openen, groot genoeg voor hun sap, koekjes, fruit, sandwiches en hun favoriete knuffelbeesten. Je kunt kleuters ook zelfstandiger maken door te kiezen voor een boekentas met een gebruiksvriendelijke sluiting.

Scholieren

Rugtas Bloomy Breeze

Op de lagere school hebben kinderen een grotere en sterkere schooltas nodig. Naast broodtrommels, waterflessen en snacks moeten ze ook schoolboeken meenemen. Maar hier geldt nog steeds de regel: maak de tas niet te zwaar. Het is het beste om uw kinderen elke dag hun schooltassen te laten legen en pas de volgende dag de noodzakelijke dingen in te doen. Voor rugzakken is het model van 20-25 liter vooral geschikt voor basisschoolleerlingen.

Tieners

Rugzak Toxic Yellow

Schooltassen zijn erg belangrijk voor jongeren op de middelbare school. Ze zijn liever de coolste van de hele school. Maar natuurlijk moet hij ook comfortabel zijn om te dragen. Alle boeken en cursussen moeten erin passen, net als etuis, agenda’s, smartphones, koptelefoons … Kortom, de kwaliteit van de tas moet zo licht mogelijk zijn, maar toch Kan veel dingen bevatten. Een rugzak van 30 tot 40 liter is hier ideaal.
Bovendien zijn voor veel tieners andere voordelen zoals USB- en muziekaansluitingen of bescherming van elektronische apparaten ongetwijfeld een pluspunt.
Het uiterlijk van schooltassen voor tieners is heel divers: van donkere en klassieke sportstijlen tot modieuze stijlen met reflecterende punten … alles is mogelijk, zolang het maar past bij de stijl van tieners.

Studenten

Rugzak Toxic Yellow

In het hoger onderwijs zien we de vraag naar klassieke, sobere en discrete modellen, evenals naar speciale vakken voor laptops, tablets … 2-in-1-modellen die rugzakken en laptoptassen combineren, zijn ook populair. De rugzakken hebben hier meestal een inhoud van 30 tot 35 liter. Net als tieners, jongeren en studenten houden ze ook van extra functies zoals USB- en muziekaansluitingen, flessenvakken enzovoort. Design is uiteraard belangrijk, maar in het hoger onderwijs zijn omvang en bruikbaarheid meestal doorslaggevend.