leren_tekenen

Leren tekenen en schilderen: met deze 5 kunstmerken maak je echte kunstwerken!

Leren tekenen en schilderen kan soms makkelijker zijn dan het lijkt. Natuurlijk moet je wel eerst de passie, creativiteit en inspiratie in je hebben om van eender elk wit doek een streling voor het oog te maken. Tekenen en schilderen hoeft namelijk niet ingewikkeld te zijn: als je begint met de juiste merken en tools in huis te halen, kan je al heel ver geraken. In deze blog stellen we graag 5 kunstmerken voor die je zin geven in tekenen en schilderen. Uiteraard bieden we deze merken aan, gekoppeld aan een deskundig advies.

1. Reeves: leren tekenen voor de enthousiaste starter

Reeves is een jong, hip en trendy kunstmerk. Het gebruiksgemak en toegankelijkheid van dit creatieve merk, geven je de kriebels om te starten. Reeves is voor beginners het perfecte merk om te leren tekenen en schilderen als je echt nog een beginner bent. Op hun website worden tips & tricks gegeven over wat je kan doen met acrylverf en olieverf, maar ook met eenvoudigere tools zoals kleurpotloden, wasco’s en krijten. De tekenstijl die Reeves promoot, zijn niet de grootse olieschilderijen van Rubens en Van Gogh, maar ze helpen je vooral om jezelf te kunnen uitdrukken op een manier die JIJ wilt. Iedereen kan tekenen en schilderen volgens Reeves. Hun slogan is dus niet voor niets: we’ve got everything you need to get started. Tot slot is hun merk helemaal niet prijzig: een acryl startersset vind je bij ons al vanaf €8,95.

2. Derwent : voor de creatieve tekenaar

Derwent verwent iedereen die van tekenen en schetsen houdt. De kunst van het kleurpotlood komt volledig tot zijn recht bij dit kunstmerk. Al sinds 1832 is dit Engels merk heer en meester in alles wat met de tekenkunst te maken heeft. Derwent staat vooral bekend voor zijn traditionele materialen en diverse soorten kleuren, tekenpotloden op oliebasis. Derwent is eerder een droog potloodmerk met een zachte kern die niet met water mengbaar is. De kleurpotloden worden gemaakt uit olie of was om voldoende pigment te binden. Dit potlood is zuurvrij, lichtecht en hoog gepigmenteerd. De heldere kleuren kan je ‘mixen’ door kleuren over elkaar heen te gebruiken. Zo krijg je telkens een mooi resultaat. Derwent is vooral een tekenmerk met een focus op inkleuren en de creatieve hobbyist. Ontdek de ‘Coloursoft’, ‘Metallic’ en ‘Graphitint’ collecties bij ons in de winkel.

3. Caran d’Ache : voor de professionele artiest

Ben je al een professioneel teken- of kalligrafiewonder? Dan zijn de kwalitatieve potloden, pennen en tekensets van het kunstmerk Caran d’Ache misschien iets voor jou? Tekenen en schrijven doet dit Zwitsers merk al sinds 1915 als de beste. Naast uniek schrijfmateriaal zoals pennen, kalligrafiepennen en inktpennen, zijn er ook een waaier van kleurpotloden en vulpotloden aan waarbij er een duidelijk onderscheid wordt gemaakt tussen gevorderden en hobbyisten. Duizend en één technieken kunnen worden waargemaakt met de aquarelpotloden en waspotloden van Caran d’Ache. Het kwaliteitsmerk wordt niet voor niets luxueus genoemd door verschillende reviewers. Duidelijk trots op de Zwitserse afkomst dus 😉 .

4. Winsor & Newton : voor de kleurrijke schilders

Een kunstmerk waar we bij Mariën-Bouwens misschien wel de meest uitgebreide collectie in huis hebben! Hoewel de focus van de vorige merken vooral op tekenen lag, zit je voor al het schilderwerk en kalligrafie bij Winsor & Newton aan het juiste adres. Leren schilderen met Winsor & Newton is een plezier voor elke creatieve ziel. Ze hebben letterlijk alles in de aanbieding: van acrylverf, aquarelverf, waterverf, plakkaatverf, kalligrafie-inkt tot olieverf. Met Winsor & Newton kan je jezelf ontpoppen tot een echte Leonardo Da Vinci. De kleurenpaletten en soorten verf zijn eindeloos in het gamma. Dit kunstmerk denkt aan de kunstenaar z’n gehele ervaring. Van de setting tot de penselen, voor alles kan je bij één merk terecht. Kom gerust eens langs in de winkel.

5. REMBRANDT: laat de kunstenaar in jou naar boven komen

Voor wie zich helemaal een echte grootmeester wil wanen, kan leren schilderen met REMBRANDT. Helaas niet de legendarische kunstenaar Rembrandt van Rijn zelf, maar het merk. In ons gamma hebben we een iets kleiner assortiment van dit verfijnde kunstmerk, maar de duurzame producten zijn van excellente en superieure kwaliteit. De olieverf, aquarelverf en acrylverf zijn ontwikkeld vanuit de beste grondstoffen. Uiteraard kan je bij ons ook de schildersezels, penselen en paletten vinden om volledig uitgerust te zijn.

6. Zin gekregen om te leren tekenen en schilderen?

Mariën-Bouwens staat altjd paraat met gespecialiseerd advies over schilderkunst, schilderen, kalligrafie en tekenen. Beginners en gevorderden zijn bij ons van harte welkom! Ontdek onze schildercursussen en kalligrafiecursussen in september en oktober en herontdek je creatieve zelf. Neem contact met ons op voor meer informatie, schrijf je in voor de cursussen op onze website of volg ons op onze Facebookpagina.

Ander nieuws

Hedendaags handletteren workshop
affiche-workshop-acrylverf-pouring