Outdoor tennisseizoen

Het outdoor tennisseizoen is begonnen. 5 tips om je voor te bereiden!

Eindelijk! Met het stralende weer midden april barstte het outdoor tennisseizoen in Vlaanderen meteen los. Na een lange winter, is de frisse buitenlucht voor veel tennissers echt een verademing. Iedereen zit boordevol energie om het beste van zichzelf te geven op het tenniscourt. Wij geven je 5 tips voor een succesvolle outdoorstart.

outdoor-tennisseizoen

1. Draag aangepaste tenniskleding

Indoor en outdoor tennissen is een enorm verschil! Hoewel we allemaal hopen op veel zonneschijn, is het weer in België veelal wispelturig. Aangepaste tenniskledij voor veranderende weersomstandigheden is dan ook een absolute must! Wij hebben tenniskleding (t-shirts, polo’s, shorts, sokken,…)  van allerlei bekende sportmerken in ons gamma zoals: Lacoste, Nike, Falke, Adidas en veel meer!

outdoor-tennisseizoen

2. De juiste tennisschoenen zijn noodzakelijk!

Een tennisschoen voor binnen is helemaal anders dan een tennisschoen voor buiten. Komt daarbij dat er heel wat verschillende ondergronden zijn. Koop dus slim! Tennisschoenen voor binnen hebben meestal een gladde zool. Speel je op (kunst)gras? Koop dan schoenen met grove zolen. Speel je op gravel? Zorg dan voor tennisschoenen met een visgraatprofiel. Voor het outdoor tennisseizoen kies je best voor tennisschoenen met voldoende grip. Om blessures te voorkomen, vervang je best tijdig je tennisschoenen. Check zeker even of je schoeisel niet versleten is. Nieuwe tennisschoenen nodig? Wij hebben diverse merken in ons aanbod (Asics, Nike, K-Swiss, Wilson,…)!

3. Fit, fitter, fitst! Breng je conditie terug op peil

Je outfit staat op punt? Tijd om je basisconditie op te bouwen voor een deugddoend outdoor seizoen! Overdrijf niet! Je conditie terug op peil krijgen, is een belangrijke stap om vervelende blessures te vermijden. Bouw het spelniveau geleidelijk terug op en vooral… geniet! Wil je een overzicht krijgen van je lichamelijke activiteit tijdens het tennissen? Probeer dan onze Polar A370 fitness tracker met hartslagmeter die momenteel in promotie staat.

4. S.O.S. Zonnebrand: bescherm jezelf tegen de zon tijdens het tennissen

Een zonnebril of pet kan je optimaal beschermen tegen de zon. Niet enkel het felle licht kan het tennisspel belemmeren, ook de hitte.  In Vlaanderen kunnen de temperaturen namelijk serieus pieken in de zomer. Neem daarvoor de nodige voorzorgen. Als je te intensief sport in de zon, kan de lichaamstemperatuur te hoog oplopen. Voldoende drinken, de juiste zonnebril vinden, een pet dragen… dat kan al wonderen verrichten! Ontdek ons gamma zonnebrillen, drinkbussen en petten bij ons in de winkel. Wij helpen je graag.

outdoor-tennisseizoen

5. Check de kwaliteit van je tennisrackets

Een tennisracket die je al even niet meer hebt aangeraakt, doet meer kwaad dan goed. Zitten de snaren nog wel op zijn plaats? Zijn ze nog gespannen genoeg? Het zijn allemaal factoren waarmee je rekening dient te houden. Een nieuw tennisracket bij de start van het buitenseizoen kan daarom wonderen doen. Ontdek bij onze promoties de Wilson tennisraketten die nu in korting staan!

Tenniskleding, tennismateriaal of advies nodig?

Mariën-Bouwens staat altijd paraat met het beste advies voor tennissers van alle niveaus. Ontdek onze tennismerken en -materialen, zoek je kant-en-klare tennisoutfit en stoom je klaar voor het tennisseizoen! Neem contact met ons op voor meer informatie of volg ons op onze Facebookpagina.

Ander nieuws

Hedendaags handletteren workshop
affiche-workshop-acrylverf-pouring