tennisoutfit

Behaal de beste tennisuitslagen met de juiste outfit!

Het nieuwe outdoor tennisseizoen staat voor de deur. Tijd om de lange joggingbroek en trui terug op te bergen en te schitteren in een comfortabele T-shirt met bijpassende short of rokje. Aangezien tennis een sport is waarbij je snel en plots moet bewegen, kan comfortabele tenniskleding jouw spelplezier en –niveau aanzienlijk verhogen. Begin dus met de juiste tennisoutfit en ga pas daarna op zoek naar de beste tennisballen en het perfecte tennisracket. Hoe de ideale tennistenue er van boven tot onder uitziet, ontdek je in deze blog.

Een comfortabel en vochtregulerend T-shirt

Opslag, split, naar voor, lob, terug naar achter, forehand, smash, punt! Voor elke slag moet je specifieke bewegingen uitvoeren. Bovendien zijn deze bewegingen soms bruusk en snel, zeker in het dubbelspel. Zorg dus voor een dun shirt, best in stretchstof. Hoewel bewegingsvrijheid cruciaal is, mag het bovenstuk ook niet te los zitten om wrijving en irritaties te vermijden.

Zorg er verder voor dat je T-shirt ademend en vochtregulerend is. Aangezien tennis een intensieve sport is, begin je snel te zweten en warmt je lichaam op. Ademende en vochtregulerende kledij houdt dit tegen. In dat opzicht ga je best voor lichte kleuren: deze weerkaatsen zonnestralen en voorkomen eveneens dat je lichaam snel opwarmt. Deze kleurtinten sluiten ook best aan bij de tennisetiquette. Met de bekende sportmerken uit ons gamma zoals Björn Borg, Nike, Li-Ning, K-Swiss en Lacoste, zit je altijd goed.

Een korte broek voor de man, een rokje voor de vrouw

In theorie kan elke sportbroek dienen om mee te tennissen, maar een specifieke tennisshort is aan te raden. Dit sluit het best aan bij de bewegingen die een tennisser moet maken. Enkele jaren geleden introduceerde Rafaël Nadal driekwartbroeken, maar wij adviseren een korte short met ademende capaciteiten. Let er zeker op dat de zakken voldoende diep zijn, je moest maar eens een extra bal nodig hebben voor een tweede opslag.

Dames hebben de keuze tussen een rokje of broek. Een rokje biedt meer bewegingsvrijheid en is wat stijlvoller. Bovendien hebben de meeste tennisrokjes een broekje binnenin, wat het minder gênant maakt als het tijdens de opslag naar boven waait. Dit broekje kan eveneens gebruikt worden om een bal in te klemmen. Wat je ook kiest, let op dezelfde specificaties als de mannenshort.

Passende tennissokken om irritaties te vermijden

Witte sokken die hoog opgetrokken worden, dat moet zowat het stereotype van een tennisser zijn. Welke kleur je kousen hebben of hoe hoog je ze optrekt is niet belangrijk, maar wel dat ze passend zijn. Wanneer je een specifieke linker- en rechterkous hebt, mag je ervan uitgaan dat het om sportsokken gaat die gevormd zijn naar je voet. Sokken die te groot zijn, zorgen voor wrijving waardoor wondjes en blaren kunnen ontstaan.

Tennisschoenen afgestemd op de juiste ondergrond

Tennisschoenen zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van je tennistenue. Net als bij de sok, let je ook bij de keuze van de schoen op de goede pasvorm: als de voet ook maar enige ruimte heeft om te glijden, kunnen er blaren of wrijvingswondjes ontstaan. Daarnaast moet de schoen kunnen ademen en ventileren om oververhitte voeten te vermijden. Kwalitatieve merken als Asics, Nike, K-Swiss en Wilson, die bij ons te verkrijgen zijn, voldoen aan deze kenmerken.

Hoe de zool van je tennisschoen eruit moet zien, hangt af van de ondergrond waarop je speelt. De meeste tennisvelden in België zijn gravel. In tegenstelling tot een grasbaan, zijn nopjes of een grof profiel op gravel niet toegestaan. Om goed te kunnen schuiven zoals Kim Clijsters in haar glorieperiode, ga je best voor een licht visgraatprofiel.

Deze vier kledingstukken zijn een must, optioneel kan je nog zweetbandjes, een pet of een trui toevoegen. Staat je kledij op punt, kan je beginnen met de rest van de voorbereiding op een perfect tennisseizoen. Volg ons op Facebook voor de nieuwste producten of handige tips die je hierbij kunnen helpen. Heeft deze blog jou overtuigd dat je outfit aan vervanging toe is? Spring dan gerust eens binnen of neem contact met ons op, wij geven je graag nog wat extra advies!

Ander nieuws

Acryl blenden winsor&newton
Hedendaags handletteren workshop
affiche-workshop-acrylverf-pouring