Een goede zwembril is belangrijk

Daarom is een zwembril even belangrijk als een lees- of zonnebril…

De zomer is weer in aantocht. Dat betekent dat de vakantie wordt uitgestippeld en de jacht op een toffe zonnebril en een leuke zwembroek of bikini geopend is. Investeren in een kwaliteitsvolle zonnebril of leesbril vinden we logisch, maar ook investeren in een zwembril zou eigenlijk een evidentie moeten zijn. Denk daarbij aan jezelf, maar zeker ook aan jouw kinderen. In deze blog lees je waarom.

Rode ogen zijn verleden tijd.

Met een zwembril bescherm je jouw ogen tegen chloor uit een zwembad of zout uit de zee. Ben jij of jouw kind niet uit het water weg te slaan, dan kan chloor of zout voor rode en tranende ogen zorgen. Bovendien zorgt zeezout ervoor dat je ogen uitdrogen. Met een goede zwembril van bijvoorbeeld Arena voorkom je dit probleem.

Het verbetert je zicht onder water.

De natuurkundige uitleg over lenzen en de brekingsindex van lucht en water gaan we je besparen, maar feit is wel dat een zwembril je zicht onder water verbetert. Hierdoor zal je niet alleen beter zien, maar ook de afstand beter kunnen inschatten. Geniet van de prachtige onderwaterwereld in de zee of steel met je ogen om je eigen zwemtechniek te verbeteren; het zal allemaal veel vlotter gaan met een zwembril.

Het beschermt tegen licht en UV-straling.

Dat je jouw ogen moet beschermen tegen overmatig zonlicht, is voor de meeste mensen logisch. Ook tijdens het zwemmen worden deze zintuigen blootgesteld aan UV-straling, fel licht of een laagstaande zon. Dat wordt vaak vergeten. Ben jij of jouw kind een hele dag in het water te vinden, dan is een goede zwembril onmisbaar.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een zwembril.

Nu je weet waarom je een zwembril moet aanschaffen, is de volgende vraag waarop je precies moet letten om een kwalitatief exemplaar te vinden. Hierbij hou je best rekening met verschillende factoren.

Het eerste aspect is uiteraard de maat. Het is belangrijk dat de bril goed aansluit om lekken te vermijden. Met een eenvoudige test ontdek je wat jouw maat is: zet de bril op je ogen zonder het bandje over je hoofd te plaatsen en druk hem even aan. Als de zwembril minimaal drie seconden blijft plakken, weet je dat je de goede maat gekozen hebt.

Een tweede aspect om rekening mee te houden, is de gebruiksfrequentie. Iemand die enkel op vakantie in het water te vinden is, wordt als recreatieve zwemmer gecatalogeerd. Voor deze categorie is het in de eerste plaats belangrijk dat de bril comfortabel zit en goed te verstellen is. De hydrodynamica is veel minder van belang.

Ten slotte bepaalt de plek waar je zwemt de kleur van de glazen. Als je in openlucht zwemt, kies je best voor donkere glazen of spiegelglas. Ga je binnen zwemmen of ergens waar het vrij donker is, opteer je best voor heldere glazen of glazen met een hele lichte tint.

Hulp nodig bij de keuze van een zwembril?

Ogen zijn niet te vervangen en je hebt er slechts twee, dus een goede zwembril is een must voor waterratten. Heb jij specifieke vragen of hulp nodig bij de keuze van een zwembril, spring dan gerust eens binnen of neem contact met ons op. Volg ons op Facebook en ontdek nog meer leuke tips voor de perfecte zomer! Nog op zoek naar leuke activiteiten bij goed weer? Deze 10 waterspelletjes vallen gegarandeerd in de smaak bij jouw kroost!

Ander nieuws

Hedendaags handletteren workshop
affiche-workshop-acrylverf-pouring